Buscar
sábado, 28 de enero de 2023 18:34h.

SCC denuncia la fatxenderia independentista a la UAB i demana al rector que adopti mesures per erradicar-la

A més, una de les persones col·laboradores de l'agrupació ha estat amenaçada per part de dos dels agressors indicant-la que: "Et clavarem la navalla a la cara, no en la bandera".

dDmI5bS_simbolos

Societat Civil Catalana ha denunciat, davant del rector i per escrit, l'agressió que membres de l'agrupació de joves de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha patit, aquest dimarts, per un grup de radicals secessionistes al recinte universitari.

L'agrupació de Societat Civil Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona tenia instal·lada una carpa informativa, amb el permís del centre universitari, quan -passades les 12:00 hores- un grup de radicals ha increpat els membres de l'agrupació i, mitjançant una navalla, ha arrencat la bandera d'Espanya que s'incorpora a les carpes de l'entitat i que acompanya les banderes de Catalunya i la Unió Europea.

A més, una de les persones col·laboradores de l'agrupació ha estat amenaçada per part de dos dels agressors indicant-la que: "Et clavarem la navalla a la cara, no en la bandera". Aquestes agressions s'han produït davant la presència i la passivitat de la seguretat de la UAB.

Societat Civil Catalana ha pogut constatar que, durant el matí d'aquest dimarts, a través de les xarxes socials a internet, grups radicals secessionistes, que anunciaven la presentació d'un llibre difamatori contra l'entitat, animaven als seus seguidors a envoltar la carpa informativa per intimidar els voluntaris de l'associació.

Per Societat Civil Catalana aquesta fatxenderia separatista, que amenaça i coacciona estudiants, és inacceptable en una universitat; ha elevat una queixa al rector de la UAB perquè protegeixi els estudiants i eviti futures agressions com les que avui s'han produït en el recinte universitari; i, finalment, identifiqui als agressors, presenti la denúncia corresponent i faci pública la seva condemna.