Buscar
sábado, 13 de abril de 2024 00:01h.

Neix la primera escola superior de rock reconeguda oficialment al nostre país

Es presenta a Barcelona la primera escola superior de música, especialitzada en rock i noves músiques 

10527268_931385930221107_8562840256893984227_n

El dia 24 de Julio es presentava oficialment  a Barcelona la Jam Session Escola Superior de Música. Es tracta del primer centre superior de l’estat espanyol especialitzat en Rock, Noves Tendències i Músiques Urbanes. Ubicat a la falda de Montjuïc, el centre s’instal•la en una nau de 1000 metres quadrats repartits en dues plantes. L’edifici s’ha equipat amb els més moderns sistemes informàtics en producció musical però fidel a la seva essència, disposa d’una sala “vintage” que permet reproduir la música dels anys daurats del Rock. Aquesta complementarietat de l’equipament es troba també en la vocació d’investigació i fusió que proposa el nou centre.

A la roda de premsa, el director Luis Blanco, músic de dilatada trajectòria, ha explicat que “si bé l’ADN de l’Escola és el Rock, ens hem d’arriscar i aconseguir que els diferents estils musicals dialoguin i es fusionin entre si”. El pla d’estudis, de quatre anys de duració, com qualsevol altre grau universitari, ofereix a l’estudiant la possibilitat d’experimentar tant amb el so dels clàssics orgues Hammond així com amb les App més avançades en creació musical.

El cap d’estudis, Jeroni Pagan i el secretari Jaime Merchán, s’han centrat en el pla d’estudis del nou centre, que compleix amb totes les exigències i requisits de les normatives oficials, tant en equipament com amb les assignatures, inspirant-se en els plans formatius dels centres més avançats del món en aquestes disciplines.